Autisme & school

Autisme & School

School is voor heel wat kinderen een lastige aangelegenheid. Ze voelen stress, worden overbevraagd en bekomen niet de ondersteuning die voor hen noodzakelijk is.

Juiste afspraken met de school, zorgt voor een goede start van het nieuwe schooljaar.

Tijdens deze dagopleiding, Autisme & School, gaan we praktisch aan de slag zodat je als ouder concrete punten hebt om met de school te bespreken. 

Voor wie

Ouders en Professionals

Ouders

Wanneer

Start op 17 aug 2020

maandag 17 augustus 10u - 15u30

Een nieuw schooljaar geeft heel wat stress voor jouw en je kind. Weet jij welke onderwerpen je moet bespreken met de school? Wat mag je wel en wat kan je niet van een school verwachten? 
Een goede voorbereiding houdt rekening met de stappen die jezelf als ouder thuis moet zetten & de afspraken die je met de school moet uitwerken.

Maar hoe start je aan deze voorbereiding? 

Wat?

Thuis

Wat moet je de school vertellen? En wat niet? Welke elementen zijn belangrijk en met welke elementen val je de leerkrachten lastig?

Als ouder is dit niet makkelijk te bepalen, omdat je snel het gevoel krijgt dat je de lastige ouder bent. Tussen de lijnen door hoor je zeggen dat je te bezorgt bent en dat de school wel genoeg expertise heeft om met je kind aan de slag te gaan. 

Toch ben jij als ouder de ervaringsdeskundige voor je kind. Jij kent jouw kind zijn kleine en grote kanten. Toch is het moeilijk om deze onder woorden te brengen. 

Op deze dag leer je hoe je jouw expertise in actiepunten kan omzetten. . 

School

Aangezien jou kind 8uur per dag op school is,moet deze plek een veilige thuis bieden voor je kind. Door hun stress te verminderen, kunnen ze leerstof maximaal opnemen. 

Een goede relatie met de school van je kind vormt hierbij de basis. 

Deze dag bekom je een stappenplan om met de school in gesprek te gaan. We maken dit op maat van jouw kind, zodat je op een opbouwende en constructieve manier met de school van je kind aan de slag kan gaan. 

Hoe?

Een volledige dag gaan we samen intensief aan de slag. Je krijgt

  • theoretische achtergrond
  • praktisch uitgewerkte stappenplannen
  • individuele input

's Avonds ga je met een actieplan naar huis, zodat je het schooljaar positief kan starten. 

Omwille van het individuele karakter blijft de groep beperkt. Schrijf je dus snel in, zodat je er zeker bij bent. 

Tot later,

Adi

Neem zelf de regie van je opvoeding in handen. Schrijf je in voor de oudercursus 'Autisme in je kind herkennen' en ontvang mijn volkomen toverhoed als coach. Op deze manier wordt je niet volkomen afhankelijk van externe coaches, maar sta je als ouder zelf in je kracht.

Praktische info

Locatie en prijs
  • €155 incl. BTW
  • Het Lampje
Inschrijven

Wil je op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in & ontvang alle nieuwtjes