Inzichtdag

Inzichtdag

Als ouder krijg je soms een krop in de keel wanneer je rondom jou kijkt. In jouw gezin loopt het niet zo makkelijk als in andere gezinnen. Zij bruisen van energie; jij zou graag in je bed kruipen. Hun kinderen groeien op tot zelfstandige gasten; jij hebt de indruk dat je daar nooit geraakt. 

Het blijft knagen en je weet niet hoe je verandering krijgt. Jij hebt het nodig dat er naar jouw verhaal wordt geluisterd. Dat jij even exclusieve 'me-time' hebt, zonder dat je gezin je moet missen.

Dan is deze 'Inzichtdag' echt iets voor je. Deze dag is er helemaal voor jou! Samen maken we alle tijd voor je, zodat je tot rust kan komen, zodat je op verhaal kan komen en dat je vol nieuwe inzichten en vooral vol energie terug kan starten. 

Voor wie

Ouders

Mama's of papa's van kinderen met:

 • autisme
 • hoogbegaafdheid

Wanneer

Start op

Datum af te spreken

Extra info

In theorie heb je niet te klagen. Je gezinsleden zijn in goede gezondheid, je hebt een mooie job en je kan alles kopen wat je nodig hebt. 
Maar voelt het voor je ook steeds goed? Kom je de dagen al fluitend door? Kan je genieten van je kind?

Het opvoeden van kinderen met een rugzakje verschilt van het opvoeden van andere kinderen. Je hoofd denkt een hele dag alsmaar door. Hoe komt hij naar huis? Wat gaat dat morgen weer zijn? Wat wanneer zij bij haar zusje is? Gaat hij ooit zelfstandig kunnen leven? Er komen vragen op je af die andere ouders zich niet moeten stellen. Ze kunnen zich dan ook niet voorstellen dat je moe bent van zorgen. 

Ja, elke ouder heeft zorgen. Wordt er niet gezegd: Kleine kinderen, kleine zorgen. Grote kinderen, grote zorgen? Toch voelen de kleine zorgen als immense zorgen, want jouw kind is anders. En laat dat nu iets zijn dat de personen rondom jou, en soms heel dichtbij, maar niet lijken te begrijpen. 

Wat heb je nodig? 

Je hebt nood aan een luisterend oor, dat je begrijpt. Een plek waar je even alles kan laten hangen en waar je begrepen wordt. Iemand die niet oordeelt, maar kijkt naar de wegen die open liggen. Een moment van rust, dat niet ten koste gaat van je gezin. Lang wegblijven is vaak geen optie.

De 'Inzichtdag' is er gekomen om aan de nood van deze ouders tegemoet te komen. Het is een dag waarop jij centraal staat en waar jij energie kan opdoen. Maar ook een dag waar je kan leren en waar je sterker van wordt.

Kortom je hebt nood aan exclusieve 'me-time', maar je wil er ook zijn voor je gezin. 

Oplossing

Je gezin draait op volle toeren. Na een hectische ochtendrush ben je blij dat je aankomt op je werk. Even 8u om je te verdiepen in je werk, en je zorgen van thuis in je achterhoofd te steken. Je beseft dat je je werk echt nodig hebt om je goed en gewaardeerd te voelen. 's Avonds ga je met vraagtekens in je hoofd naar huis:

 • Hoe is de schooldag geweest?
 • Hoe gaat het avondritueel verlopen? 
 • Welke bom barst er vanavond?
 • Welke potten moeten er gelijmd worden? 

Je hebt het gevoel dat je 'verzuipt' en dat je 'het' niet kan. 

De 'Inzichtdag' gaat over als ouder de tijd nemen om alles op een rijtje te zetten, zodat je terug op krachten kan komen. Over leren wat je als ouder drijft en wat je tegenhoudt. Over wat je nodig hebt om terug te vertrouwen in je eigen kunnen. En over de kracht om dit over te brengen naar je kind.

Dit vertelde Cindy (mama van 2) over haar deelname:

"Ik stond heel negatief t.o.v. mijn eigen kunnen. Ik dacht dat ik geen talenten had, dat iedereen alles beter kan. Dankzij deze dag heb ik geleerd hoe ik negatieve energie kan omzetten in positieve. Ik praat nu positiever over mezelf en mijn opvoeding."


Talenten

Door talenten bouwen we verder op de fundamenten die reeds aanwezig zijn. Het geeft je kracht om te doen waar je plezier aan beleeft en waar je van groeit. Je volgt je eigen traject waardoor je je zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroot.

Opvoedingsstijl

Weten is leren. Door te weten waar je valkuilen, maar vooral je sterktes liggen, kan je veranderingen bekomen. Je creëert openheid naar vrijheid en groei. 

En wat betekent dit voor jou?

Heb jij al de indruk dat je veerkracht groot genoeg is? Dat je de dag doorkomt met energie? Ben je op zoek om terug contact te maken met jezelf? Dan is de 'Inzichtdag' iets voor jou!

Om écht impact te hebben, is het van belang dat je jezelf tijd gunt, zonder zijn weerslag op je gezin. Er is meer nodig dan te weten dat je over 3 maanden vakantie hebt. Of dat je collega's hebt die begrip tonen. 

Je hebt vertrouwen in jezelf nodig, dat je weet dat je je kind nog steeds het beste aanvoelt. Vertrouwen in het feit dat je als mens er ook mag zijn. Dat je je veilig mag voelen en dat er volkomen naar je geluisterd wordt. Je hebt aanmoedigingen nodig en bijsturing. Goede raad, maar ook kritische vragen. Je wil blij kunnen zijn, maar ook verdrietig en angstig.

Vergroot je veerkracht!

Wil je als ouder veerkrachtig zijn en sterk genoeg zijn om je gezin te ondersteunen, dan vind ik dat je tijd voor jezelf moet nemen om echt te herbronnen. Dat je leert waar je sterktes liggen en hoe je deze kan inzetten, zodat je je energie kan sparen. Dat je met een gevoel van opluchting weer verder kan. 

Je leert

 • je eigen sterktes kennen, zodat je kan groeien
 • je valkuilen ontdekken, zodat je je energie kan sparen
 • je noden herkennen, zodat je gericht naar hulp kan op zoek gaan
 • technieken om een gevoel van groei te behouden.

Praktisch

Je ontvangt

 • Een 'me-time' dag die exclusief draait rondom jou
 • Inspiratie om op een andere manier naar jezelf en je kind te kijken
 • Een heerlijke vegetarische lunch
 • Een hele dag hapjes en drankjes
 • Een waardevol werkboek om thuis terug te blikken

Aanmelden

Deze dag organiseer ik 1 keer per maand, zodat ik me totaal kan richten op jou. Maak een afspraak, dan kijken we samen of deze dag iets voor jou is, en wanneer we deze kunnen laten doorgaan. 

Kosten

Je investeert dan ook €597. Alle prijzen zijn inclusief BTW.
Bij bestelling van de Inzichtdag wordt een voorschot van €90 aangerekend. Een week voor de Inzichtdag wordt het resterende bedrag gefactureerd (€507).

Spijs & drank

Een overheerlijke vegetarische maaltijd. Een tasje koffie, thee, water of fruitsap staat altijd voor je klaar. Er zijn ook tal van lekkere snabbeltjes voor handen. 
Laat me zeker weten of je allergisch bent. Ik hou er graag rekening mee.

Waarschijnlijk tot snel,

Adi

Neem zeker ook een kijkje bij het overige aanbod voor ouders

Praktische info

Locatie en prijs
 • €597 (incl. BTW)
 • Het Lampje
Inschrijven

Wil je op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in & ontvang alle nieuwtjes