Waar staat Het Lampje nu?

Nieuwsgierig, Het Lampje brandt

10 december 2023 • Blog •


De Sint liet deze week een fijn cadeautje achter: een zakje chocolade met een mooie brief voor Karen. Misschien denk je nu, heb ik iets gemist?

Wel, op ons eigen tempo, komt er schot in de zaak. Het Lampje wordt Het Lampjeshuis, een open plek om te mogen zijn en te zoeken naar krachten, zodat kinderen kunnen openbloeien.

Heel wat stappen werden dit jaar gezet om deze droom te realiseren.
Zo zet Karen vanaf januari haar schouders onder de administratie en boekhouding, en bruist ze van ideeën om Het Lampjeshuis uit te bouwen.

Tal van superfijne contacten kruisten mijn pad om van gedachten te wisselen en de eerste stappen worden gezet om de juridische vorm in orde te brengen.

Ook de missie en visie staan op punt: We geloven in de kracht van elk kind met autisme en zijn omgeving zodat het kan openbloeien. We doen alles om dit op een inclusieve manier te organiseren.. En dan komen we al snel op woorden als: openheid, vertrouwen, professionaliteit, warm, geloof, delen, samen, uitdagen, eigen tempo, eigenheid, …. Een plek waar het kind met autisme centraal staat en waar iedereen gezien en versterkt wordt.

De basispijlers kregen een opkuis:

 • Een ingepland contactmoment met de school wordt voorzien na elk onderzoek, zodat de informatie rechtstreeks doorgegeven kan worden aan de betrokken leerkracht en ouders hierin ontlast worden.
 • De cursus, Autisme in je kind herkennen, werd versterkt door maandelijkse oefenmomenten, zodat ik naast je kan blijven staan om de grootste veranderingen en meer rust thuis te bekomen.
 • De maandelijkse webinars worden voorzien van een onepage, zodat je de belangrijkste informatie samengevat kan hernemen wanneer je maar wil
 • Een gratis maandelijks intervisiemoment, zorgt dat je na de aanschaf van de Toolbox, het autistische denken, actief aan de slag gaat. Zo wordt de Toolbox niet weer een handige tool die ongebruikt blijft staan in je kast.
 • De opleiding Toolbox het autistische denken, zorgt nieuwe afnemers, zodat kinderen gewoon in de buurt het onderzoek kunnen laten uitvoeren en niet 3u in de auto te moeten zitten.
 • Tijdens de opleidingen voor externen zoals GO! Vlaanderen, SIG netwerk, Gezinsbond, Huis van het Kind, ECHA, …. Werken we samen met gedreven ouders en professionals.
 • De podcast ‘Breek de Stilte’ brengt de verhalen van jongeren met autisme en hun omgeving. Hun mooie verhalen bevatten pijn maar ook veel liefde.

Maar het verhaal stopt niet…We zoeken actief mensen om het Lampjeshuis te versterken. We denken hierbij heel ruim:

 • Wijze mensen die ons op pad willen zetten met de uitbouw van een multidisciplinair team, zodat we sneller uit de startblokken kunnen schieten.
 • Gedreven therapeuten die mee Het Licht willen laten schijnen over kinderen (auti-coach, diëtist, logopedist, leren-leren-coach, lichaamswerktherapeut, organiseren van kampjes, ….), zodat we samen rond een kind en zijn ouders kunnen staan.
 • Een kinderpsycholoog en kinderpsychiater zodat Het Lampje een plek is waar diagnoses dadelijk kunnen gesteld zodat ouders niet nog op een andere plek moeten aanschuiven.
 • Enthousiaste vrijwilligers om Het Huis tot een echt HUIS te maken dat toegankelijk is voor alle kinderen, omdat we op deze manier aan een sociaal tarief kunnen werken.
 • Inspirerende mensen die mee nadenken, ideeën spuien, … zodat Het Lampje een dynamisch geheel blijft.

Voel je jezelf aangesproken of ken je iemand? Laat het ons zeker weten.

Want,samen laten we een kind openbloeien,

Adi

Wil je op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in & ontvang alle nieuwtjes