Mindset, de weg naar een succesvol leven

Mindset, de weg naar een succesvol leven

18 april 2019 • Boek •

De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend begrip ontdekt: de kracht van onze mindset.

Dweck legt uit dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar ook onze statische of op groei gerichte mindset. Ze maakt duidelijk waarom het prijzen van de intelligentie en het talent van onze kinderen niet bevorderlijk is voor hun zelfvertrouwen en prestaties, maar hun succes zelfs in de weg kan staan. Met de juiste instelling kunnen we onze kinderen motiveren en hen helpen op school beter te presteren, en tegelijk op persoonlijk en professioneel vlak onze eigen doelen bereiken.

Dweck onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sportlieden al weten en laat zien hoe een simpel idee over de werking van de hersenen, liefde voor leren en veerkracht kan creëren, die de basis vormen voor prestaties op elk terrein.

Een basisboek dat je moet gelezen hebben om zicht te krijgen op de denkpatronen van mensen. Hoe komt het dat het ene wel doorzet en de andere juist opgeeft? Waarom behaalt de ene persoon wel successen en de andere niet. Voor mij vormde dit mijn keerpunt in mijn eigen parcours en de uitbouw van Het Lampje.

Het is een makkelijk leesbaar boek, waar je snel kan doorlezen. Maar dat vormt nu ook juist zijn valkuil. Er zit zoveel in dit boek aan informatie, denkkaders, ... dat je er zomaar kan overlezen omdat het allemaal zo logisch is. 

Neem dit boek zeker ter hand als je kind faalangst heeft. Maar durf hierbij ook eerst naar jezelf te kijken.

  • Boek
  • Ouders en Professionals
  • ISBN 9789088502057
  • Carol S. Dweck
  • SWP Uitgeverij B.V.

Wil je op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in & ontvang alle nieuwtjes