Lifehacks voor meiden met autisme is een fantastisch boek om te gebruiken in de psycho-educatie.

Lifehacks voor meiden met autisme

26 mei 2023 • Boek •

In de periode van 8 tot 18 jaar kan het leven behoorlijk ingewikkeld zijn. Als meisje met autisme kun je je handen vol hebben aan alle uitdagingen van het dagelijks leven. Lifehacks voor meiden met autisme is een eigentijds en vlot geschreven boek voor meisjes en meiden met autisme. Het geeft informatie, tips en soms eenvoudige oefeningen voor allerlei thema’s waar deze meisjes in hun (dagelijks) leven tegenaan kunnen lopen: samenwerken, huiswerk maken, roddelen, keuzestress, overprikkeling, ingewikkelde gevoelens, puberteit, kleding, make-up, verliefdheid en seksualiteit.

Het boek bestaat uit ruim veertig korte hoofdstukken over afgebakende onderwerpen. Ze beginnen steeds met het verhaal van een basisschoolmeisje en een middelbareschoolmeisje met autisme. Daarna volgen informatie en weetjes, worden er tips gegeven voor de meisjes zelf, maar ook voor hun vriendinnen, ouders en leerkrachten. Dit zijn de  zogenaamde ‘lifehacks’ die het leven wat makkelijker maken.

Ook hulpverleners kunnen dit boek goed gebruiken om meisjes inzicht en handvatten te geven hoe om te gaan met hun autisme in specifieke situaties. En het helpt bestaande opvattingen over autisme bij meisjes te verhelderen en waar nodig te nuanceren.De auteurs van dit boek zijn ervaringsdeskundigen met autisme en/of behandelaren van meisjes met autisme. De redactie wordt gevormd door drie bestuursleden van het Female Autism Network of The Netherlands (FANN), allen werkzaam als psycholoog in het autismeveld.

Heel wat vrouwen met autisme gaan zich de vraag stellen waarom dit boek niet bestond toen zij jong waren. Het is een boek met interessante, belangrijke onderwerpen voor meisjes met autisme. Ze leren zichzelf, maar ook de wereld verstaan door middel van de teksten. Het geweldige eraan is dat de teksten zijn geschreven voor zowel lagere-school-kinderen als tieners. Op deze manier kan het boek op 2 niveaus gebruikt worden.

Het boek is geschikt om meisjes zelfstandig te laten lezen. Toch vind ik het een meerwaarde om het toch met een volwassene te lezen. Zo kunnen de onderwerpen nog meer naar de leefwereld van het specifieke meisje geplaatst worden.

Zeker een aanrader voor meisjes met autisme. 

Meer weten over autisme bij meisjes. 30 mei 2023 is er een webinar over autisme bij meisjes. Schrijf je in via deze link

 

  • Boek
  • Kinderen, Ouders en Professionals
  • ISBN 9789088509797
  • Els Blijd-Hoogewys
  • swp

Wil je op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in & ontvang alle nieuwtjes