Een nieuwe website

Een nieuwe website....

06 januari 2019 • Blog •

Wat een overvloed aan gevoelens: Trots, spannend, verwarrend, …

Al vier jaar deel ik informatie over autisme en hoogbegaafdheid. Al vier jaar help ik ouders om hun kind te laten openbloeien en tot rust te komen binnen hun gezin.

Wat ooit begon als een idee om enkele mensen rondom mij te helpen, is uitgegroeid tot Het Lampje. Mijn adviesbureau, mijn kleinste kind, …

Een nieuwe website past volkomen in het plaatje om mijn kind te laten groeien en in de wereld te laten staan.

Wat mag je verwachten?

Artikels, blogs, downloads en boeken:

Natuurlijk blijf ik artikels en blogs schrijven om je te informeren.

Oude blogs en artikels, steek ik in een nieuw jasje of pas ik aan aan nieuwe wetenschappelijke kennis.

Ik blijf stappenplannen, checklists, ondersteuningsbladen ontwikkelen en met je delen. Op deze manier kan je met je eigen kind aan de slag.

Omdat ik soms wonderlijke quotes of materialen van anderen aantref, deel ik deze graag met jou.

Tal van interessante boeken, die me inspireerden, deel ik met plezier. In een kort fragment geef ik aan wat ik aan dit boek heb gehad.

Waar kan ik jou helpen?


Laat me duidelijk zijn, dit was geen makkelijke oefening. Maar toch heb ik deze gemaakt door veel na te denken, te overleggen, te praten en vooral door mijn gevoel te volgen.

En dit is waar ik uitkwam:

Delen

Ik wil kunnen delen wat ik de voorbije jaren heb mogen leren. Het doorgeven van kennis, geeft me energie en zet me aan om nog meer te leren over deze onderwerpen.

Door dit de afgelopen jaren vaak te doen, heb ik ook mogen ervaren hoe krachtig een groepsgevoel werkt.

Jullie inspireren en steunen elkaar, jullie zetten elkaar aan om verder te gaan en vooruit te kijken, …. Kortom, jullie zijn de motor van jullie eigen groeiproces. En ik mag hierbij aanwezig zijn. (#warmgevoel 😉)

Vanuit deze kracht, ga ik meer groepssessies en workshops geven. Neen, je kent me, geen ‘massa’-sessies, maar kleine intieme groepssessies waar er voor iedereen een plekje is en waar ik genoeg ruimte heb om te kunnen geven wat ieder nodig heeft. Theorie wordt hier afgewisseld met veel praktijk en handvatten om zelf mee aan de slag te gaan.

Onderzoeken

Het onderzoeken waarom kinderen een bepaald gedrag stellen, is mijn tweede natuur.

Er is niets fijners om te ontdekken op welke manier een kind denkt en wat het nodig heeft om te ontwikkelen. Op deze manier blijf je weg van uitspraken als: “Hij is lui”, “zij is koppig”, “ik zie het niet meer zitten met mijn kind”, ….

"Weten waarom een kind zich op deze manier gedraagt vormt de basis om met kinderen een positief pad te kunnen opgaan."

Het was voor mij dan ook duidelijk dat ik kinderen wil onderzoeken en wil kijken hoe kinderen functioneren.

Is er een vermoeden van autistisch denken in het spel, of op welk niveau denkt dit kind en wat zijn zijn mogelijkheden? Kortom, verschillende onderzoeken die leiden tot directe ondersteuning van kinderen, ouders en leerkrachten.

Luisteren & zoeken

Elke ouder die bij me langskwam de voorbije jaren, had zijn eigen gezin met zijn eigen verhaal.

Soms op het eerste zicht heel herkenbaar, soms niet. Maar toch voelde ik altijd een band. Een band die me zei: ‘Ik, als ouder, wil mijn kind helpen en gelukkig zien, maar het lukt me op dit moment niet.’

Op veel momenten kon ik deze ouders verder helpen. Op andere momenten wist ik dat ik niet de juiste persoon was. Dan sprak ik mijn netwerk aan om door te verwijzen.

Een derde onderdeel dat ik wil doen is: Samen met ouders zoeken naar de juiste ondersteuning voor jou en je kind. Samen een weg banen in het kluwen van regels, netwerken en zorgverstrekkers.

Verdiepen

En tenslotte is er nog het Platform Hoogbegaafdheid, de bibliotheek met materialen voor hoogbegaafde kinderen.

Het is nodig dat dit verder wordt uitgebreid met tal van interessante materialen voor Hoogbegaafde kinderen (met autisme), zodat ik scholen nog meer wegwijs kan maken in het verdiepen en verrijken van de leerstof.

  Wat ga ik doen?

  Ik neem dus afstand van het dagelijkse intensieve begeleiden van kinderen en ouders. Ik zal met kortlopende trajecten werken of je vol vertrouwen doorsturen naar schitterende collega's van mij.

  Verder ga ik me verdiepen in alle nieuwe evoluties binnen autisme en hoogbegaafdheid, zodat ik ze op een correcte manier aan jou kan doorgeven.

  Zo, 4 jaar, net de kleuterpubertijd voorbij, geeft veel nieuwe inzichten en omwentelingen. Op deze manier is er ruimte om nog meer ouders en kinderen te ondersteunen.

  Dus mijn slogan geldt nog meer dan ooit:

  "Laat je kind openbloeien!"

  Dank je voor de voorbije 4 jaar van steun en vertrouwen!

  Wil je zelf ook mensen verder helpen, deel mijn nieuwe website dan met zoveel mogelijk mensen die denken dat ze steun kunnen vinden. Zo helpen we iedereen te genieten van elke dag!

  Maar neem ook gerust de tijd om wat rond te neuzen.

   Veel leesplezier,

   en tot gauw

   Adi

   PS: laat me zeker weten hoe je de website vindt en wat je anders zou willen. Ik kan enkel maar leren van jullie. 

   Wil je op de hoogte blijven?

   Vul je e-mailadres in & ontvang alle nieuwtjes