Een gezin met autisme

Een gezin met autisme

20 april 2019 • Boek •

Vier van je vijf kinderen hebben autisme
en je partner ook ...

Het zal je maar overkomen!

Het overkomt Joyce van Maaren. In de loop der jaren worden vier van haar vijf kinderen én haar man gediagnosticeerd met een autismespectrumstoornis. In Een gezin met autisme vertelt ze openhartig hoe haar leven elke keer weer op z'n kop komt te staan. En hoe het gezin telkens weer op zoek moet naar een nieuw evenwicht.

Joyce gaat door een moeizaam acceptatieproces, maar beseft al snel dat zij zelf het heft in handen moet nemen. Ze weigert een slachtofferrol aan te nemen en neemt zich voor om ondanks alle zorgen elke dag als een feestje te zien. Haar positieve houding helpt haar verder in de ontdekkingstocht van het leven met haar turbulente gezin. Een gezin waarin autisme de regel is in plaats van de uitzondering.

In dit inspirerende en liefdevolle boek neemt Joyce de lezer mee op haar reis - een reis die met vallen en opstaan verloopt. Vind steun in haar verhaal en ontdek wat autisme in het dagelijks leven betekent. Maar laat je vooral ook inspireren om van elke dag een feestje te maken. Joyce van Maaren laat je als geen ander zien hoe je dat kunt doen. Ook als je zelf of in je gezin te maken hebt met autisme (of andere psychologische stoornissen).

Het vlot geschreven relaas van een moeder die hoop en troost geeft aan iedereen die in een wereld verkeert waar weinig "gewoon' is.

Een boek dat leest als een trein. 

Je krijgt in zicht op hoe het als moeder voelt om de diagnose van je eerste kind te vernemen & deze van je andere kinderen, maar ook van je partner. 

Het boek neemt je mee op de rollercoaster van emoties en praktische problemen. Toch is het geen klaagzang van ellende en medelijden. Het is een krachtig boek dat uitgaat van het er wel allemaal lukt en hoe je als moeder en vrouw kan groeien.

Een aanrader voor iemand die nog nooit ervaringsdeskundige vehalen heeft gelezen. 

  • Boek
  • Ouders en Professionals
  • ISBN 9789492297037
  • Joyce van Maaren
  • Hogrefe Uitgevers bv

Wil je op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in & ontvang alle nieuwtjes