Een andere kijk op (onder)presteren

Een andere kijk op (onder)presteren

18 april 2019 • Boek •

Onderpresteren betekent in de huidige maatschappij met de huidige definitie feitelijk niet anders dan dat je NIET doet wat andere mensen vinden dat je zou moeten doen, omdat je dat zou moeten kunnen. De term onderpresteren kom je vaak tegen als het gaat om hoogbegaafde leerlingen. Onderpresteren is niet voorbehouden aan hoogbegaafden. Ook niet-hoogbegaafden kunnen onderpresteren. De kans op onderpresteren neemt echter toe naarmate iemands intelligentie toeneemt.

Als presteren gekoppeld wordt aan ieders individuele ontwikkeling, en succes gedefinieerd wordt ten opzichte van door jezelf gestelde doelen, dan bestaat onderpresteren niet.

De auteurs willen met dit boek een bijdrage leveren aan een cultuuromslag in ons onderwijs en onze opvoeding. Vanuit vertrouwen, contact en ruimte en met een optimistische  kijk gaan ze het probleem van het onderpresteren te lijf.

Misschien is nu de tijd aangebroken om succes anders te gaan bekijken. Op basis van wetenschappelijke inzichten, eigen en andermans ervaringen tonen de auteurs wat er nodig is om kinderen, jongeren en volwassenen in hun kracht en in hun waarde te laten. Pas dan kunnen zij zelf bewust kiezen wat voor hun 'prestatie' en 'succes' inhoudt. Pas dan kunnen zij zelf kiezen of zij wensen te presteren. Pas dan kunnen zij presteren.

Aan het eind van ieder hoofdstuk staan praktische tips onder het kopje 'Hoe speel je het spel?'. Gamification als oplossing voor onderpresteren... Lukt het jou om je leven en jouw rol daarin te zien als een spel? Game on!

Dit boek geeft een fijne verfrissende kijk op onderpresteren. Het gaat niet uit van een falen van een mogelijkheid om te groeien, wanneer we kijken naar de juiste elementen. 

Een aanrader voor diegene die weg willen uit het doemdenken van het onderpresteren. 

  • Boek
  • Ouders en Professionals
  • ISBN ISBN 9789088507014
  • Esther de Boer Nathalie van Kordelaar
  • SWP Uitgeverij B.V.

Wil je op de hoogte blijven?

Vul je e-mailadres in & ontvang alle nieuwtjes