Spelen

SPELEN

  Titel Uitleg Waar aan te kopen?
Dixit  Bij Dixit kaartspel is eén van de spelers is de verteller voor deze spelbeurt. Hij bestudeert de 6 kaarten die hij in zijn hand heeft. Vanaf 1 van deze kaarten maakt hij een zin die hij luidop zegt (zonder zijn kaart aan de andere spelers te zeggen). De andere spelers kiezen tussen hun 6 afbeeldingen diegene die het meest op de zin van de verteller lijkt. MWM PRODUCTS
Dierentuin

Nederlandse editie van het bekende Duitse bordspel "Zooloretto", dat in 2007 in onder andere Japan, Australië en Duitsland tot Spel van het Jaar werd gekozen!

Iedere speler is directeur van een kleine dierentuin en probeert zijn verblijven met dieren te vullen. Daar krijgt hij aan het einde van het spel punten voor. Maar een dierentuin moet goed georganiseerd zijn. Is er geen plaats voor bepaalde dieren, dan betekent dat minpunten. Maar gelukkig kan een dierentuin worden uitgebreid om plaats voor meer dieren te maken.

Deze uitgave bevat extra leeuwenfiches om de dieren die in het spel zitten te kunnen variëren!

MWM PRODUCTS
Carcassonne

Verzamel punten door het juist en tijdig inzetten van je horigen als ridder (in steden), struikrover (op wegen), monnik (in kloosters) of boer (in de velden) op de laatst aangelegde tegel van de steeds groeiende regio. Op alle vlakken is ‘Carcassonne’ een aanrader!

MWM PRODUCTS
Set Wie vindt tussen de 12 openliggende kaarten een set van drie kaarten waarvan elke eigenschap (aantal, vorm, kleur of vulling) ofwel precies gelijk is of steeds verschillend? De speler met de meeste sets wint. Set is één van de beste combinatie- en concentratiespellen op de markt. Het valt ons steeds weer op dat jongeren dit razendsnel aanleren en heel vlug kunnen combineren. Schitterend materiaal dus voor op school! MWM PRODUCTS

Rory's

Story Cubes


Negen speciale dobbelstenen tonen 54 verschillende afbeeldingen waarmee miljoenen verhalen gefantaseerd kunnen worden.
MWM PRODUCTS
Hey that's my fish Ideaal spel om executieve functies te trainen: overzicht houden, strategie bepale, waarnemen, .... En het blijf tof ook MWM PRODUCTS
Ticket to ride Spelers proberen trajecten tussen verschillende steden te claimen om zo de meeste punten te verzamelen. Maar pas op: lukt het je niet om begin- en eindpunt (zoals vermeld op je doelkaarten) te verbinden, dan kost dat je punten! MWM PRODUCTS
Scotland Yard

Op een plan van Londen met lijnen op voor de metro, bussen en taxi's proberen detectives een dief in te sluiten. Die detectives zullen heel goed moeten samenwerken om de dief op het speelbord te blokkeren. Er zijn geen dobbelstenen of kaarten nodig om te winnen, enkel logisch denken en observatie volstaan om te slagen.

Een heel goed één tegen allen spel.

MWM PRODUCTS
Last Will In het spel Last Will vechten de spelers om de erfenis van een rijke nonkel. Zijn laatste wil was dat zijn geld naar het familielid gaat die er het meeste plezier aan beleefd. Aan jou dus om te bewijzen dat je snel geld kan uitgeven.

Het gezelschapsspel Last Will is een race naar het faillissement. Aan het begin van het spel krijgen de spelers een aanzienlijke som geld die ze zo snel mogelijk moeten opdoen.

Iedere ronde kiezen de spelers hoe ze hun dag plannen en hoe ze hun tijd gaan indelen. Zorg voor voldoende mogelijkheden en tijd. Je kan ook eigendom verkopen voor een hongerloon, want ook dat brengt je dichter bij het faillissement.
MWM PRODUCTS
Machiavelli

Iedere speler probeert in dit kaartspel door het uitspelen van acht, zo waardevol mogelijke, bouwkaarten zijn eigen stad op te richten.

Uniek bij dit spel is dat elke speler elke ronde opnieuw een keuze moet maken uit een aantal personaliteiten met eigen typische mogelijkheden. Die personages spelen in een vaste volgorde hun beurt uit. Eerst komt de moordenaar die een poging onderneemt een ander personage uit te schakelen. Wie deze rol koos, moet nu meedelen wie hij wenst uit te schakelen. Maar aangezien er meer personages dan spelers zijn, weet die moordenaar dus niet of zijn poging zal lukken. Als tweede komt eventueel (indien aanwezig) de dief aan beurt. Die steelt waardevolle goudstukken bij een ander personage (indien ook aanwezig...). De magiër kan zijn handkaarten voordelig omwisselen tegen andere. De koning krijgt de eer in de volgende beurt de startspeler te zijn en de personages één voor één af te roepen. De priester kan geen bouwkaarten verliezen. De handelaar krijgt 2 extra bouwkaarten en kan tot drie dergelijke kaarten uitspelen (alle anderen kunnen slechts één bouwkaart per beurt op tafel leggen). En het achtste personage, de soldaat, kan bouwkaarten bij andere spelers wegnemen voor een kleine vergoeding.

Wie aan de beurt komt met zijn personage, mag ofwel 2 goudstukken bijnemen of twee bouwkaarten van de verdekte stapel nemen en er eentje uitkiezen. Aansluitend kan hij één bouwkaart op tafel leggen mits betaling van de nodige goudstukken. De extra eigenschappen van zijn personage kan hij op om het even welk moment tijdens zijn beurt benutten.

Zodra een speler een achtste bouwkaart in zijn eigen stad kan plaatsen, wordt de lopende ronde uitgespeeld. Elke speler telt nu de punten op die op zijn eigen bouwkaarten staan (die punten zijn ook de bouwkosten). Een aantal bonussen wordt nog aan de totaalscore toegevoegd. Wie nu de meeste punten behaald, wint dit knap blufspel.

Machiavelli zou je alleen al omwille van de uiterst prachtig geïllustreerde kaarten kopen. Wie het aandurft een tweede set aan te kopen om alle kaarten in een kader op te hangen, zal zijn living met een heel knap kunstwerk verrijken. Het spel zelf speelt heel vlot, waarborgt constante afwisseling en is toch niet te zwaar om te spelen. Wij tipten op dit spel om tot Spiel des Jahres bekroond te worden.

De nominatie (dus eindigen bij de laatste drie) bewijst dat dit een pareltje is. Kopen!

MWM PRODUCTS